Coby Grant geeft speciaal concert in Rie Theater Woerden

Wat vooraf ging…

De eerste keer dat Coby Grant zong voor het Nederlandse stel, was het een van de gelukkigste dagen van hun leven. Het was de huwelijksdag van het paar en de stralende bruid was extra stralend omdat ze in verwachting was.

“Het was een van de mooiste bruiloften,” schreef Coby op Facebook . “Ik kon de liefde in de kamer voelen – tussen het paar, hun vrienden, hun familie. Soms is er gewoon magie. ”

Coby is een Australische zanger en songwriter en ze woonde op dat moment in Europa. De vader van de bruidegom was een grote fan en vroeg haar om op te treden tijdens de bruiloft in Nederland. Een paar maanden later hoorde Coby echter weer van de vader van de bruidegom, deze keer met het hartverscheurende nieuws dat de zo gewenste baby vlak voor de uitgerekende datum dood geboren was. Hij zei dat haar muziek een troost was bij het enorme verdriet, en vroeg of ze een liedje kon schrijven voor zijn kleinzoontje dat hij als een geschenk aan zijn zoon en schoondochter kon geven.

Coby zei meteen Ja.. “Ik wist dat het een moeilijk lied zou zijn om te schrijven, maar ik wist ook dat het buitengewoon was om het voor het gezin te doen.”
Op doorreis door Europa was Coby op 18 augustus van dit jaar speciaal naar Nederland gekomen om in het Rie Theater te Woerden een eenmalig concert te geven ter nagedachtenis aan het kindje. Ik legde deze dag voor de familie op video vast, als herinnering. Heel bijzonder om mee te mogen maken.